В Сената на САЩ има съгласие по незаконната миграция

Лидерите се надяват да сключат споразумение за помощта за Украйна, Израел и Тайван

Преговарящите в Сената на американския Конгрес се съгласиха значително да ограничат незаконните мигранти, преминаващи през южната граница, съобщи CNN, позовавайки се на свои източници.

Очаква се споразумението за допълнителни правомощия на САЩ да бъде обявено още през следващата седмица. Този ход има за цел да спре вълната от мигранти, която заля страната през последните няколко месеца, коментира телевизията.

Отбелязва се, че споразумението ще ускори и процеса на предоставяне на убежище. Случаите ще се решават в рамките на шест месеца - при сегашната система, при която това може да отнеме до 10 години.

В публикацията с еказва, че детайлите отварят нов прозорец към продължаващите с месеци преговори и лидерите на Сената се надяват, че могат да сключат споразумение за помощ за Украйна, Израел и Тайван на фона на задаващите се вътрешни и международни кризи.

Очаква се планът да окаже натиск върху републиканците, тъй като бившият президент Доналд Тръмп призова Републиканската партия да отхвърли всичко, което е по-малко от това, което той нарича "перфектния" законопроект. /БГНЕС