Валентин Василев: Грешката на Нено Димов е, че не си отваря очите на четири

Районните инспекции са се свили в миша дупка, не знаят на кой бог да служат

Валентин Василев

Валентин Василев

"В момента районните инспекции са се свили в миша дупка - те не знаят на кой бог да служат. Дали на местните олигарси, дали на политическите си началници. Така че те трябва да имат много силен гръб, за да спрат водата на някакво производство, а те нямат тази сила. Така че на Нено Димов това му е недостатъка - че не си отваря очите на четири. Той има интереси да пази околната среда, а останалите министри имат интерес да ползват околната среда". Това заяви бившият министър по околната среда и водите Валентин Василев пред БТВ.

"Във водния сектор цари голям хаос. При положение, че хората в България намаляват, производствата също, водата би трябвало да стига за всички. Щом не е така, значи има голям проблем", посочи той. "Голяма част от водата се краде. Друга част изтича заради стари тръби и аварии. Някаква част от водата не се плаща от определени потребители", коментира Василев. 

"Всяко правителство трябва да си реши какви са му приоритетите. Финансовите възможности на държавата са такива, каквито са. Затова трябва да се реши какво да се прави с тези пари - самолети ли ще се купуват, питейна вода ли ще се осигурява на хората, магистрали ли ще се строят", каза още бившиятминистър в кабинета на Иван Костов.