Симеонов с нови атаки срещу Ангелкова, обвини Министерството на туризма в диктат

Валери Симеонов и Николина Ангелкова

Валери Симеонов и Николина Ангелкова

Правото на Министерство на туризма да определя националните курорти е своеобразна форма на диктат. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите по Закона за туризма на първо четене.

„ПГ на „Обединени патриоти“ няма да подкрепи проектозакона по редица съображение най-вече просто, свързани с философията, която е изготвен. На първо място в него се залага едно капсулиране по темата национални курорти, която е една от основните промени, която се предлага. Прехвърлянето на правото за прилагане кои да бъдат и кои не национални курорти в МТ представлява една своеобразна форма на диктат“, каза още Симеонов.

„Второто, с което изразяваме категорично несъгласие, това е пак в чл. 6, т 5 новото предложение за нова точка 37. Тя гласи следното: Министерство на туризма обявява списък на категорията информация, подлежащи на класификация“. Става въпрос за въвеждане на пълно информационно затъмнение“, заяви Симеонов. Според него този текст ще поражда корупция и такъв текст в 21 век е недопустим.

Според Симеонов има редица дребни предложения и неогледани текстове. Лидерът на НФСБ изрази надежда те да бъдат преосмислени и поправени.