Валежи от тежък мокър сняг и силен вятър

Минималните температури са до минус 7-8 градуса, а максималните - между 2 и 7 градуса

Метеорологичната обстановка на територията на страната се усложнява. Снеговалежите, особено в Предбалкана и планинските райони на Западна и Южна България, ще са интензивни.

Снегът е мокър и тежък, и в комбинация със силния вятър може да предизвика проблеми по електропреносната мрежата и късане на проводници.

От МВР вече издадоха предупреждение към населението, да не се предприемат пътувания, освен ако не е крайно наложително.

От Националният институт по метеорология и хидрология информират, че в събота снежната покривка ще се увеличи. По планинските проходи и в източните райони ще останат условията за виелици и навявания.

Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса и ще останат без съществен дневен ход, в София - около 0-1 градуса.

По Черноморието също ще е предимно облачно. До обяд валежите по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват, на места количествата ще са значителни. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3- 4 бала.

В планините също ще е предимно облачно с валежи от сняг. Остават условията за навявания и виелици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър.

За неделя прогнозата е облачността да се разкъса и намалее, но предимно слънчево време. Минималните температури на места ще са до минус 7 - минус 8 градуса, а максималните - между 2 и 7 градуса. /БГНЕС