Вархеи: Благодарим на лидера на ГЕРБ за историческото решение за Европа и РСМ

Борисов подкрепи френското предложение

Оливер Вархеи

Оливер Вархеи

Еврокомисарят по разширяването и политиката на добросъседство Оливер Вархеи днес приветства в профила си в Twitter решението на бившия български министър-председател и председател на опозиционната партия ГЕРБ Бойко Борисов да подкрепи „френското предложение“ за деблокиране процеса към ЕС на Северна Македония.

„Благодарим на лидера на опозиционната ГЕРБ Бойко Борисов за това, че взе историческото решение за Европа и за Северна Македония да приеме преговори по френското предложение, което ще позволи започването на присъединителни преговори със Северна Македония. Очакваме днес (българското) правителство да внесе необходимото предложение в парламента, за да може Европа да продължи напред“, написа Вархеи в профила си в Twitter.

Бившият български министър-председател и лидер на партия ГЕРБ Борисов призова днес министър-председателя на България Кирил Петков да внесе официално в Народното събрание предложението на френското председателство на ЕС за деблокиране на евроинтеграционния процес на Северна Македония. На извънреден брифинг в централата на ГЕРБ Борисов каза, че 59-членната парламентарна група на неговата партия ще подкрепи "френското предложение" на пленарно заседание.

„Предложението на Френското председателство на ЕС за Северна Македония е най-доброто“, каза Борисов, като се съгласи с казаното по-рано от президента на България Румен Радев относно предложението на Франция. /БГНЕС