Варненец влезе в битката за кмет с восъчна фигура на Путин, ще управляват заедно (Видео)

В морската ни столица вчера се състоя най-екзотичното откриване на кметската кампания. Цветан Атанасов, издигнат от партия "Български социалдемократи", обяви кандидатурата си за градоначалник на Варна в присъствието на восъчна фигура на Владимир Путин, съобщават варненски медии.

"Аз мисля, че Варна има алтернатива с човек като Путин до нас. Но ще говоря малко по-късно за ролята на Путин в нашата кампания". С тези думи започна представянето си Цветан Атанасов, който официално откри фигурата и нежно погали по главата руският президент.

Всички сме свидетели в последно време на това – човек да го е страх да каже, че обича руския народ, че харесваш политиката на Путин, веднага го изкарват русофил, едва ли не терорист. Вие сте журналисти и трябва да имате предвид това, обърна се към пишещите братя Атанасов.

"Аз харесвам политиката на г-н Путин. И това е една препратка към руския народ, към руските туристи, които да видят, че има кандидат, има град и има хора, които не се отричат", заяви Атанасов, застанал гордо до восъчната фигура на руския президент.

49-годишният Атанасов е популярен в града като създател и собственик на "Ретро музей" с предмети от бита, автомобили, мотоциклети от времето на социализма. 

Голямата му болка на кандидата за кмет е, че през последните години руските туристи са си тръгнали от Варна и от това страдали туризмът и икономиката на града. Затова той е готов да направи всичко по силите му за морската ни столица, за да ги върне отново във Варна.

Участието на Цветан Атанасов съвсем не е изненада за съгражданите му, като знаем, че именно Варна е един от градовете, със сериозно присъствие на руснаци. През тези 30 години много руски граждани се възползваха от възможността да закупят апартаменти и друга недвижима собственост, както и да се впишат в бизнес средата на курортния ни град. От друга страна, Варна е градът,  в който живеят едни от най-ревностните русофили, които обичат Русия повече от родината и венцехвалят Путин като велик държавник.