Васко Кръпката към протестиращите: Не забравяйте кой създаде мутрите - БКП!

Васко Кръпката

Васко Кръпката

Васко Кръпката се качи на сцената на многохилядния концерт протест тази вечер. Блусарят завърши участието си с "Нека бъде светлина", която се превърна и в своеобразен химн на стачките.

Кръпката сподели пред протестиращите: "Мечтая си да имаме честни водачи, които да не се казват Бойко Борисов, да не се казват Румен Радев, да не се казват Мая Манолова, да не се казват Корнелия Нинова, да не се казват Слави Трифонов, а да са честни хора. И никога не забравяйте кой създаде мутрите - БКП! Благодаря ви, че ме поканихте на вашия концерт!".

Малко преди това на сцената се качиха "Контрол" и "Ревю" с Васо Гюров. Групите изпяха емблематични песни като "Най-щастливият ден" и "Чичо", които вдигнаха настроението на протестиращите. 

Между изпълненията на "Ревю" пък е намери протестиращ, който започна да скандира: "БКП". Останалите обаче набързо спряха простотията на пл. "Орлов мост". В крайна сметка на площада пред сцената останаха млади хора, които слушаха любимите си песни "А ние с Боби двамата пием кафе", "Мари-Анна" и още куп парчета от 90-те години. Митингът беше разрешен до 22:00 часа, но продължи с изпълнения на група SLENG. Полицаите не се намесиха, тъй като концертът продължи мирно.