„Великите европейци" – дух, мисъл и чудеса, сътворени през вековете

15 май, сряда, 18.00 ч., Първо студио на Радио „Пловдив“ – премиера на том 5 от поредицата „Великите европейци“

Авторът

Ако се чудите къде през кампанията за европейските избори ще научите най-много за Европа, не разчитайте на кандидатите за евродепутати, а заповядайте в сряда в Радио „Пловдив“. 

Както казва авторът на книгата, Пламен Асенов: „Европа не е само пари, пазари, закони и администрация, тя е дух, мисъл и чудеса, сътворени през вековете. Пъстрите, понякога смешни, понякога трагични, но винаги интересни истории за тях обаче няма да чуете от екрана на телевизора, има ги само в поредицата „Великите европейци“ - и премиерата на новия том 5 е поредна стъпка към удоволствието да знаеш“. 

 
От Хераклит, който преди 25 века каза, че Бог е Оксиморон, до фантома на модерната опера Андрю Лойд Уебър; от Плутарх, римският животописец на античните велики европейци, до Вернер фон Браун, човекът, който качи човечеството в Космоса; от вечно взрения в небето живописец Джото, до поета на лебедови женски шии Модилиани – водещият Васил Велев от британската ВВС, авторът Пламен Асенов и художникът Александър Гьошев ще ви срещнат с някои от най-великите хора, сътворили части от магията „Европа“. 

Лесно ще усетите тази магия - заповядайте на 15 май, сряда, 18.00 ч., в Първо студио на Радио „Пловдив“!