Венко Сабрутев: Няма как да подкрепим кабинет с ГЕРБ

Той се опита да опровергае две лъжи за управлението на Промяната

Венко Сабрутев

Венко Сабрутев

ГЕРБ се оказаха абсолютно неспособни да направят кабинет. Те не биха могли да го направят, защото никой, освен ДПС не припознава ГЕРБ като партньор. Това каза в студиото на Нова ТВ депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев.

Няма как да подкрепим правителство с участието на ГЕРБ. Но сме готови да говорим за големите теми в политиката. (...) Какви гаранции могат да поемат г-н Борисов и ГЕРБ. Те си сменят постоянно мнението, Борисов е човек, който не държи на думата си.(…) Вижте как гласуваха на 23 декември - ГЕРБ гласуваха против увеличаването на доходите – на минималната заплата, пенсии, против парите за децата.(…), Те работят срещу интересите на обществото.  Когато Бойко Борисов надуши власт започва да раздава постове. Той каза, че ще направи Христо Иванов министър-председател. Той има готова схема в главата си. Нещата няма да се случат както той иска, изтъкна Сабрутев.

Що се отнася до това дали има отдалечаване между ДБ и ПП – депутатът обясни, че няма напрежение, това отново е с идеята да се отклони вниманието от ключовата тема за цената на газа.

Сабрутев показа графика, на която се вижда, че цената на природния газ за българските потребители е по-висока от цената на европейските борси при управлението на ГЕРБ. А това означава, че сме плащали милиарди на руската държава през „Газпромекспорт“. Трендът се обръща при правителството на Кирил Петков, когато българските граждани плащат 50% по-ниски цени отколкото са на европейските борси.

Сабрутев се опита да опровергае още една тежка лъжа –  твърди се, че според Плана за ПП ще затворят въглещните централи у нас. Ако има такова решение, то е взето от служебното правителство на Стефан Янев, посочи депутатът от ПП.