Версията на Владимир Путин за клането в "Крокус сити хол" все повече се пропуква

Идентифицираха агенти на ФСБ, които са били в залата по време на стрелбата

снимки: Nexta

снимки: Nexta

Версията на Владимир Путин и подчинените му служби, че Украйна стои зад клането в „Крокус сити хол“, се пропуква с всяка изминала минута.

Bloomberg съобщава, че дори най-близките хора на Путин от обкръжението му не вярват, че Киев има нещо общо с атаката. Вчере пък беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че терористите са се опитали след атаката да избягат в Беларус. А това оборва лъжите на Кремъл, че атентаторите са тръгнали към Украйна, защото са си сътрудничили с украинските служби и им е било обещано влизане в страната.

NEXTA съобщава, че агенти на ФСБ са били в голямата концертна зала на „Крокус сити хол“ в момента на атаката. Изданието, използвайки отворени източници, идентифицира агентите на руските тайни служби. Те са облечени с еднакви дрехи, държат се странно, и в един момент затварят вратите на залата: нещо, което води до много по-голям брой жертви.

В същото време до момента Русия не е предоставила нито едно доказателство, че украинските служби по някакъв начин може да са свързани с атентата. Странно беше и мълчанието на руския президент Владимир Путин, който близо 20 часа след атентата не излезе с разумно изявление по повод на касапницата в "Крокус сити хол", защото очевидно е нямал такова.