Весела Лечева: Няма сделка между Манолова и БСП, а договор пред българските граждани

Като омбудсман Мая Манолова показа, че може да бъде представител на всички съсловия, без цвят и политически пристрастия, преповтори стари тези

Весела Лечева

Весела Лечева

Край на интригата кой ще бъде кандидатът на БСП за кмет на София. Това стана ясно от интервюто с депутата от левицата Весела Лечева в студиото на БНТ, от което реално не беше произведена никаква новина, защото повече от ясно беше, че социалистите няма своя силна кандидатура, затова отново ще разиграят сценария с ген. Румен Радев.

Личност като Манолова обединява гражданите, обединява и политическите сили. Тя може да обедини гражданската енергия и политическите сили. Възприемаме я като спасител, който ще промени София, коментира Лечева, издигната като кандидат на социалистите за кмет на Велико Търново.

Софиянци чакат скоростно решаване на техните въпроси. Не става дума само за центъра, а и крайните квартали на столицата, допълни червената депутатка. 

По думите й не може да се говори за сделка между Манолова и БСП.

Това не е сделка, а ангажимент на БСП, ангажимент на Мая  Манолова към българските граждани. Тя показа своето виждания и ангажименти към столичани. Това е договор пред гражданите по отношение на поетите ангажименти. Като омбудсман Мая Манолова показа, че може да бъде представител на всички съсловия, без цвят и политически пристрастия. 

На въпрос дали БСП ще преповторят модела „Радев“, Лечева отклони разговора в друга посока, като изтъкна, че партията на Нинова ще  води открита, честна и прозрачна кампания. 

Грешките от кампаниите сме ги отчели. Затова ще играем позитивно, за да дадем нова енергия на кандидата, който ще подкрепим, подчерта Весела Лечева.