Веселин Стойнев: Вместо да дойдат с бентлитата в София, зърнарите комично вадят трактори като текезесарката Радка Налбантова

Веселин Стойнев

Веселин Стойнев

"Сглобката е крехка, но сътресенията в момента са изкуствени. Зърнарите, които се възползват от еврофондовете, вместо да дойдат с бентлитата и с поршетата си София, вадят комбайни и трактори. Ситуацията е много комична. Прилича на 1990 г., когато Радка Налбантова (бивша шефка на ТКЗС-тата - бел. на ред.) се закани да извади 10 000 комбайни и трактори срещу студентските протести". Това заяви пред БНТ журналистът Веселин Стойнев. 

"Хора, които взимат милиони години наред, твърдят, че днес някой им застрашават бизнеса. В същото време те искат да си държат високите цени на зърното. Това, което страната ни направи с отпадането на забраната на внос, е символичен акт към Украйна. Сега е моментът правителството да се възползва от ситуацията и от осветяването на една шепа зърнари, които взимат големия пай, а заради тях страдаме всички. Нека да се постави въпросът - защо винаги при едни и същи хора отива този лъвски пай? Кабинетът може да спечели обществено доверие за промяна в земеделската политика", категоричен е Стойнев. 

"Проблемът на сглобката е в липсата на ясен кадрови механизъм и как да се правят назначенията. Пеевски, който не можеше да артикулира 2 изречения, днес всеки ден говори в парламента. Отдава му се обаче прекалено голямо значение, защото е имало случаи, в които казва нещо, а на следващия ден Борисов го отхвърля. По-скоро трябва да гледаме кои хора влизат в регулаторните органи, защото там може да се провали сглобката", коментира журналистът.