Вежди Рашидов: Хората очакват парламентът да работи, трябва да спре гаврата с народа

"Да излезем от тази патова ситуация"

Вежди Рашидов

Вежди Рашидов

"Намери се консенсус на Председателски съвет, мнозинство. Хората чакат да работи този парламент. Трябва да се приеме бюджет, трябва пенсиите да се изплатят, да се приемат законопроекти."
Това заяви председателят на парламента Вежди Рашидов, цитиран от БГНЕС.

"Трябва да спре гаврата с народа. А се оттеглих заради това, че нямаше изход, параграф 22. И когато колегите помолиха, че това по-малко би възбудило страстите, и в името на хората и българите да излезем от тази патова ситуация (приех - б.р.)." - обясни Рашидов съгласието си да бъде председател на НС.

"Аз лично 100%, на тези години, след като съм бил два пъти министър и 6 мандата депутат, дълбоко в душата ми си искаше да се отдам на внуците си." – каза  председателят на НС, цитиран от БНР.

„Днес се получи нещо интересно - госпожа Нинова не го направи първа, защото ми е противник, направи го, защото е национално отговорен човек. Тя винаги е била и такъв." - каза още Вежди Рашидов в първото си обръщение към депутатите, след като беше избран за председател по повод номинирането му от Корнелия Нинова след последния председателски съвет.