Везиева за Нинова: Не ме е уволнявала, не за първи път прави внушения

Тя отхвърли и твърдението на Нинова, че е завела на форум в Египет бизнесмена Александър Манолев

Даниела Везиева

Даниела Везиева

Бившата съветничка на Корнелия Нинова в Министерството на икономиката Даниела Везиява заяви пред бТВ, че не е била уволнена от Нинова, а сама е напуснала поста. Везиева беше служебен министър на икономиката във втория кабинет на Стефан Янев, а по-късно стана съветничка на Нинова.

„Не е вярно, че Корнелия Нинова ме е уволнила. Аз подадох заявление за освобождаване. Не за първи път г-жа Нинова прави внушения.“ – коментира Везиева.

Тя определи като неверни и думите на Нинова, че участвала в схема за източване на държавни дружества и че е завела на форум в Египет бизнесмена Александър Манолев, бивш заместник.-министър на икономиката и на туризма при управлението на ГЕРБ.

„Не зная за каква схема говори тя. Прословутият Египет имаше световно изложение на оръжейния бранш, водех делегация. Имаше много хора от този бизнес. По време на изложението имахме срещи. Имахме благодарствено писмо.“ – коментира Везиева, като посочи, че не е водила Манолев на бизнес форума, а той е имал щанд там като представител на фирма.  

Тя допълни, че има видеозаписи и протоколи, чрез които може да се установи истината.

„Всяко такова говорен съкращава работни места и затваря пазари“, предупреди Везиева. Тя допълни, че ако Нинова цели това, успява да го постигне.