Виктор Ерофеев: В Русия започва революция на здравия смисъл (ВИДЕО)

Това е опит да се се избяга от бандитизма и мракобесието

 В Русия започва революция на здравия смисъл. Това зави пред Радио "Ехото на Москва" Виктор Ерофеев, световноизвестен руски писател, литературовед, радио и телевизионен водещ.

Освобожденитето на журналиста Иван Голунов не е епизод, а началото на много важно движение. Имам такова усещане, че страната, наречена Русия постепенно се откъсва от руската държава.

От едната страна имаме страната Русия, а от другата е мафиозната държава, която дълго време държеше страната Русия в мрак. Последните събития говорят за началото на това откъсване. Това не е сепаратизъм, това е революция на здравия смисъл, опит да се се избяга от бандитизма и мракобесието, смята той и допълва, че страната ще успее да се измъкне от "тази гадост".

За първи път от десетки години освобождават някой с такива тежки обвинения, коментира той прекратяването на делото срещу неудобния на Кремъл журналист Иван Голунов. Това стана под натиска на гражданското общество. 

Поздравявам Голунов с победатата, да се поздравим всички. Трябваше все някога да се отделим от нашата държава, нека тя да отплава някъде по-далеч. Ние ще създадем нещо ново, заяви Ерофеев.  

"Вгледах се в лицата на полицаите, които арестуваха хора на протеста, на полковниците, това са неандерталци. Никого не искам да обиждам, най-малко неандерталците, но това е тъжно", заяви Ерофеев.

У нас си караме по Чингизхановските традиции, човекът да служи на държавата, но това време свършва, смята той.