Вицепремиерът Николова под прикритие като таен клиент за Коледа

Проверявала хотели и ресторанти дегизирана с качулка и маска

Марияна Николова

Марияна Николова

Бях таен клиент във Велинград, облечена със спортно яке, с качулка и с предпазна маска. Влизах в хотелите, надниквах  в ресторантите, оглеждах около рецепцията, разказа в ефира на бТВ вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която решила по този начин да провери дали се спазват противоепидемичните мерки по Коледните празници. "На Нова година няма да правя такива проверки, но нека да имаме самосъзнание и да спазваме мерките", заяви Николова. Тя съобщи, че до момента не е имало нито един сигнали за нарушения.

Ще предложа ресторантите към хотелите да работят до 0:30 на Нова година, но без струпвания и без програма. По-стерилно е, отколкото да се разнасят бутилки по стаите.

Най-важно е да запазим живота на хората. В Боровец, Банско и Пампорово има туристи. Очакваме още резервации.

Николова каза, че е събрала идеите на бранша, но на този етап отстъпки не се предвиждат. Тя ще говори с правителството само за удължаване на работното време.

"Ако сме дисциплинирани, към средата на януари ще можем да говорим за облекчаване на мерките. Бизнесът е гъвкав. В СПА пакетите има намаляване на цените. Планинският туризъм е много полезен. Предлагат се отлични условия. Изцяло разчитаме на вътрешния туризъм", подчерта също Николова.