Владо Даверов: Съюзът на българските писатели е заприличал на литературно ТКЗС

Владо Даверов

Владо Даверов

"Съюзът на българските писателите е заприличал на литературно ТКЗС, начело на което стои човек на Корнелия Нинова". Това заяви писателят Владо Даверов в предаването "Свободна зона с Георги Коритаров" по ТВ Европа. Той припомни, че председателят на съюза Боян Ангелов е бил член в Националния съвет на БСП и е човек на Корнелия Нинова. Именно и заради това тя му е връчила неслучайно наградата "Христо Смирненски" миналата година, на която поетът стана първи лауреат. 

"Комунистите не са ме изключвали, след промените демократите започнаха да ме махат отвсякъде. Първо бях махнат от Съюза на писателите от Николай Хайтов. Тогава някой ме беше записал за член в друга литературна организация и покойният вече Николай Хайтов побесня. Той беше председател на СБП и ми постави ултиматум да изляза от другата организация. Започна да се кара "как можело" и накрая ме изключи от съюза", спомня си Даверов.

"Панчо Денев ме изгони от в. "Демокрация", а Кирил Гоцев - от БНТ през 2003 г. заради филм, в който присъства моето име, а аз нямах никакво отношение към него. Това е злобата на деня, от която съм се отървал до съвършенство", каза още Владо Даверов.