Руското знаме цъфна до македонското на протеста снощи с възгласи: "Браво, браво!" (ВИДЕО)

Видео показва как водачът на партия "Единна Македония" се качва на капака на брониран полицейски автомобил

Янко Бачев върху бронирания автомобил с руското знаме в едната ръка, а в другото с македонското

Янко Бачев върху бронирания автомобил с руското знаме в едната ръка, а в другото с македонското

Руското национално знаме се развя на снощните протести в Скопие, предаде РИА Новости, цитирайки телеканал A1on.

Много жители на балканската страна излязоха по улиците на столицата на бившата югославска република Скопие и други градове, за да изразят недоволството си родината им да се казва Северна Македония. В протестите взе участие и водачът на партията "Единна Македония" Янко Бачев. Лидерът на обявяващата се за евроскептична политическа формация бе в челните редици на демонстрантите. На кадри се вижда как той вее руския национален флаг с едната ръка, а с другата – македонското знаме. Видео, разпространено в интернет, показва как Бачев се качва върху капака на брониран полицейски автомобил и продължава да вее флаговете.

По последните данни при сблъсъците между протестиращи и пазители на реда в Скопие пострадаха над 20 души. Малко по-късно днес сръбското радио съобщи, че неизвестни лица са запалили колата на политика от управляващия Социалдемократически съюз на Македония Хари Локвенец.

Премиерите на Гърция Алексис Ципрас и Македония Зоран Заев на 17 юни подписаха документ, който сложи край на спора за името на Република Македония. Споразумението бе посрещнато с недоволство и в южната ни съседка.

В Атина и Солун също имаше протести вчера. Днес се появи информация за арест на на гръцки депутат. Константинос Барбарусис бе задържан днес след като два дни се криеше от властите. Законодателят от крайнодясната партия "Хриси авги" ("Златна зора") в петък призова от парламентарната трибуна в Гърция да бъде извършен държавен преврат, а Ципрас осъден за измяна.