Военен наблюдател: Яростно нападение на окупаторите в Бахмут, но без особен резултат

Според прокремълската пропаганда армейската авиация е нанесла решителен удар върху жива сила на ВСУ

Най-ожесточеното нападение от руските нашественици срещу позициите на ВСУ в Бахмут е било извършено на 7 срещу 8 май. За това съобщава военно-политическият наблюдател Александър Коваленко, цитиран от УНИАН.

„Самият случай е такъв - когато Пригожин твърди нещо, думите му трябва да се възприемат наполовина и дори да се умножат по нула. Някъде, някъде и в района на Бахмут те са в по-добра ситуация по отношение на доставките и огневия потенциал, околкото на други места. Но въпреки факта, че вчера беше впрегнат широк набор от разрушителни оръжия и сериозна жива сила, нашествениците не успяха да постигнат никакъв разумен резултат. Към сутринта на 8 май ВСУ контролират всички основни позиции. „Успехът“ им беше краткосрочен, написа той.

Според него окупаторите се опитват да се активизират на бойното поле, тоест все повече засилват щурмовите операции в посока на Хромово и Ивановск, като стигат и до Минковка и югозападно от Ивановск. Но и тази инвазия операция не им носи впечатляващ резултат.

В същото време по информация на прокремълската агенция ТАСС „щурмовата армейска авиация на Южния военен окръг (ЮВО) е нанесла удар в района на селищата Веселе и Бахмут, поразена е живата сила на противника".

"Силите на ударната армейска авиация на Южния военен окръг нанесоха поражение на живата сила на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Веселе и Бахмут" твърди началникът на пресцентъра на групата "Юг" Вадим Астафиев.

Според него са атакували разузнавателния команден пункт и склад с боеприпаси на 81-ва механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Серебрянка в Донецк.

"Разчетът на реактивната система за залпов огън "Торнадо-С“ от групировката "Юг“ унищожи струпването на жива сила и военна техника на противника в района на село Александровка. Също в това направление бяха нанесени ракетни удари в пунктовете за временно дислокиране на 50-та и 30-та бригади на Въоръжените сили на Украйна в населените места Дружковка и Часов Яр“, заявява още Астафиев.