Воланд и предизборната путинска BG менажерия - съветски цирк 2021

Явно Николай Малинов е новият ни участник в маратона за Евразия

Светослав Пинтев  

 Предизборната путинска BG менажерия започва да става твърде досадна и натрапчива, както и да напомня за най-добрите години на съветския цирк, но без забавната му страна. 
Московско цирково училище от 50-те  сякаш се възроди в милата ни родна страна с цялата си псевдо-карнавалност.
Неволно се сещаш за булгаковия 

проф. Воланд и неговия сеанс по черна магия
 в московския театър „Вариете“. 
Професорът, който не  е някой друг , а персонално Сатаната, за чийто прототип е използван лично др. Сталин, според редица литературните историци,  засипва московчани с дъжд от пари, които после изчезват , а малко преди това съобщава радостно на Берлиоз, че главата му ще бъде отрязана от комсомолка, защото Анушка вече е разляла олиото. Така и става, трамвай, каран от комсомолка, отделя главата на видния литератор от тялото. Бабите от квартала си шушукат, че Анушка  е виновна, защото е разляла там олио. Поетът Иван Бездомни, станал свидетел на предсказанието и изпълнението му, попада в лудницата.
  Нещо подобно се разиграва и у нас, почти 100 години по-късно. Трамваят , каран от ужасената комсомолка лети  към родните идеолози на путинизма. Защото 

Анушка вече наистина е разляла олиото

Те едва ли ще го разберат преди сблъсъка, уви.
Обвиненият в шпионаж в полза на Русия и кандидат за депутат Николай Малинов извади заек от ръкава и се срещна в Москва със зам.-председателя на Генералния съвет на партията на Владимир Путин "Единна Русия" Андрей Климов. 

Двамата титани на мисълта даже подписали пътна карта

за взаимодействие в близко бъдеще, която да подготви споразумение за дългосрочно партньорство ".
 От това разбрах, че Волен трябва наистина да е разжалван от високо място, както ме убеждаваха. Досега той си общуваше с Климов.

През 2019 г, видният единорос участва в Международната научна конференция, посветена на 140-годишнината от подписването на Константинополския  мирен договор и  дори заяви пред телевизия „Алфа“, че никога не имало сблъсък между руски и български войници, което е чиста проба историческо невежество. После започна в екстаз да възхвалява идеята за 

единно Евразийско пространство 

от Атлантика до Тихия океан и  даже прокламираше маратон , посветен на това откровено безумие..
 Явно Малинов е новият ни участник в маратона, който трябва да закрепи  единното Евразийско пространство, поел е щафетата. Затова бившият депутат от БСП се изпъчи и безочливо обяви:
 „ Аз не се срамувам и не се притеснявам от присъствието на агенти на ДС и военното разузнаване в нашите листи. Напротив – гордея се. Защото сътрудниците на ДС служеха на своя народ и на своята държава. 

Работейки за ДС, те са изпълнявали свой патриотичен дълг 

и всеки опит да им се вмени престъпно или компрометиращо минало е израз на криворазбрана лоялност към една нова епоха, която носи на хората повече страдания, отколкото удовлетворение и перспективи“.
Какво да добавиш, той е казал всичко за себе си. Да му имаш представите как се служи на народ и държава.
Андрей  Климов, който е и ръководител на комисията на Съвета на федерацията, наречена с фамозното „за защита на суверенитета и 

предотвратяване на намеса в делата на Русия“  

заяви през септември, че коварните западняци „искат да използват ресурсите на политика Алексей Навални и неговия Антикорупционен фонд (ФБК) за протести в няколко региона. В същото време нарече ФБК чуждестранен агент, което посре беше закрепено законодателно, а  „умното гласуване“ на Навални -външна намеса. Защото демонстрира цялата несъстоятелност на „Единна Русия“, не за друго. Да пръска истински „чужди агенти“ в чужбина, за това той няма проблем.
Това култово изказване само доказва какви идиоти има под слънцето.  
След срещата си с този титан на руската демокрация Малинов обяви, че ще 

прави референдум за излизане от ЕС и НАТО 

Колко мъка има под слънцето, Боже. Бих му препоръчал и психиатрията, в която да го направи. 
Ще е хубаво да вземе и останалите циркаджии Коцето Копейкин, Румен от президентството, Румен, любителя на фонтани, Румен, любителя на руския атом, Румен, икономическото светило на Жан Виденов, който щял да пребори статуквото и да гради нова България. Много Руменовци, много нещо. За разнообразие може да покани Таско,  Иво, Светлана, Снежана, а също и Ангел от ВМРО, който с „патриотичния“ си клип от тези дни директно обслужи руските интереси в Северна Македония ,  провокира вълна на омраза към България и настрои мнозина в ЕП срещу страната ни. Питайте полските депутати от фракцията му, да ви кажат какво точно мислят за него.   Това обаче е тема, която заслужава специално внимание.

  И пак се сещаш за Воланд,

който наблюдава как московчани гонят банкнотите в цирка и коментира: 
„Те обичат парите, но така е било винаги ... Човечеството обича парите, независимо от какво са направени,  дали са кожа, хартия, бронз или злато. Обикновени хора ... като цяло приличат на старите .... Само жилищният въпрос ги е развалил... ".