Волен Сидеров в пропаганден екстаз: Със САЩ губим 2 млрд. лв., с Русия печелим 2 млрд. лв.

Ако ВМРО смятат, че ще получат потупване по гърба от американското посолство, трябва да ги разочаровам,

Това да определяш като  добра сделката за F-16, при която България плаща скъпо и прескъпоза американски самолети, които още не съществуват, граничи с национално предателство. Това смехотворно твърдение направи лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров в своята АЛФА ТВ.

„В момента имаме за партньор САЩ, които ни нанасят щети за 2 милиарда. През 2014 г. същите ни забраниха да правим „Южен поток”. Ако не бяхме ги послушали и бяхме избрали за партньор Русия, от 2015 до днес - за 4 години - по половин милиард долара на година, прави точно 2 млрд. долара в полза за България. Те щяха да са влезли досега в хазната на страната. А сега с партньорство със САЩ плащаме 2 млрд., чакаме следващите 4 години и не знаем дали ще дочакаме първия самолет. Тук няма филство, няма фобство, има чист кристален патриотизъм, oт кое печели България”, каза Сидеров. Само дето подобна путинистка пропаганда е точно обратното на патриотизъм.

Вероятно Волен смята личните сди пропуснати ползи.

Той развива теория, че сега като платим накуп милиардите, САЩ могат да кажат във всеки момент, че няма да ни доставят самолетите, тъй като не сме изпълнили някакви условия.

САЩ използват политици по цял свят, след което ги захвърлят, дори ги вкарват в затвора. Така действат спрямо останалия свят. В случая те използват партии като ВМРО да осъществяват своите интереси. Ако ВМРО смятат, че ще получат потупване по гърба от американското посолство, трябва да ги разочаровам, че няма да се случи. Просто ще бъдат използвани”, подчерта още той.