Войната в Украйна се превърна в погребение на евроатлантическата политика в България

Депутатите от "промяната" се разминаха сега и завинаги да бъдат велики държавни мъже, ще останат в историята като политически трикстери

Юлиана Методиева

Юлиана Методиева

Юлиана Методиева

Има едно видео с украинския президент Володимир Зеленски, заснето след срещата му с българската делегация в Киев. За няколко секунди се вижда Зеленски ядосан, сякаш е бил принуден да изтърпи някакви тежки гадости. Лицето му е като бял лист, на който е изписано всичко от разговора му с Кирил Петков, генерал Атанасов и други дребни политици. Изразът му казва всичко за мизерните гърчове на българската делегация, която го плаши как ще падне от власт ако дадат на украинския народ военна помощ. Личат следите от изнудването и шантаж, че ако остави българите на мира и не очаква нищо повече от жилетки и каски в кървавата му война с Путин, премиерът Петков ще му помогне за европрисъединяването. Позорен бартер под звука на експлозиите от руските смъртоносни ракети.

Украинският посланик Виталий Москаленко представи преди час писмо от Володомир Зеленски до Народното събрание. В него казва, че не, не искаме военна помощ. Че, да, достатъчно е да ремонтираме в България старите руски танкове. Друго не, благодаря, вечна слава на българо-украинската дружба!
Депутатите от Продължаваме промяната и обръчите от политическите им приятели се разминаха сега и завинаги от това да бъдат велики държавни мъже. Те ще останат необратимо  в историята като политически трикстери, съвършено приличащи на своя  уплашен  и напълно обръгнал от собствените си егоизъм и лукавства български народ. Войната в Украйна се превърна в погребение на остатъците от хуманитарна и евроатлантическа политика на България.