Враг на Путин представи в Лондон пиеса за него, Петров и Баширов (ВИДЕО)

Русия скъпо ще плати за анексията на Крим, заяви Виктор Шендерович

Популярният руски драматург и сатирик Виктор Шендерович, яростен критик и враг на Путин, представи в Лондон своята нова пиеса "Да видиш  Солсбъри". 
Водещият на Руската служба на Би-Би-Си Олег Антоненко го попита за реакциията на английските медии, за „престъплението“ Крим, за критиката и насмешката на руснаците към украинския комик и кандидат за президент Владимир Зеленски....

„Когато видях тези двама нещастници, наречени Петров и Баширов, опитах си да си представя, че те наистина са невинни. Реших да променя легендата на тези двама негодяи“, разказа Шендерович.

В пиесата присъства и руският президент Владимир Путин, но под друго име.
„Аз за тази администрация съм маргинал и враг, но няма прости отговори на сложните въпроси… 
Продължавам да мисля, че присъединяването на на Крим е повече от престъпление, това е грешка, като е казал Талейран. Това е и престъпление, и грешка, за която Русия скъпо ще плати. Продължавам да мисля, че тези, които го направиха са престъпници, а гражданите на Русия, които ги подкрепят са едновременно жертви,  заложници и хора, които носят своята отговорност, защото за слепотата им ще платят техните деца и внуци. Това е историческа азбука“, заяви драматургът.