ВСУ „демилитаризираха“ 5 командни пункта на руските военни и 3 склада с боеприпаси

Поразени са и райони със съсредоточаване на жива сила

Украинските войски са поразили 5 командни пункта на руските окупатори, три техни склада с боеприпаси и 14 района със съсредоточаване на жива сила, оръжия и военна техника на врага. Това се казва в  сводката за деня, публикувана от  Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, данните от която са обобщени към  18:00 ч., съобщи Униан.

Отбелязва се, че авиацията на Силите за отбрана през денонощието е нанесла 4 удара, при които са поразени места със съсредоточаване на личен състав и техника на руските военни.

"Потвърдено е поразяването на две места със струпване на оръжия и военна техника, както и два зенитни ракетни комплекса на противника. Освен това украинските подразделения от противовъздушната отбрана свалиха 8 ирански ударни безпилотни летателни апарата "Shahed", допълват от щаба.

Ракетните войски и артилерията на ВСУ са поразили 5 командни пункта на противника, 14 района със съсредоточаване на жива сила, оръжия и военна техника, 3 склада с боеприпаси и горивно-смазочни материали, както и над 15 други важни обекти на окупаторите.

Превод Faktor.bg