ВСУ пред огромно изпитание - рискуват да влязат в "котел" при втората руска линия в Запорожие

Украинският Telegram канал "Резидент“ предупреждава, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ще попаднат в "котел“ с приближаването си към втората отбранителна линия на руснаците край населеното място Работино в Запорожка област, предава "Фокус".

"Не е нужно да сте военен експерт, за да видите нивото на първата и втората отбранителна линия на противника, но британците уверяват всички, че украинците не трябва да се страхуват. Отделно ще посочим проблема с придвижването на ВСУ дълбините на отбраната: попадаме в котел, при който нашите флангове са отворени за вражески атаки“, обяснява каналът, като публикува и съответната карта на руските отбранителни линии.

"Анализаторите от базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW) отбелязват, че след като настъпиха в района на Работино, ВСУ са се приближили до началото на действията на втората линия на отбраната на противника, която може да бъде по-слаба от първата. Трети месец от контранастъплението и стигнахме само до втората линия на отбраната, докато руските войски изграждат четвърта и пета...“, коментира "Резидент".