ВСУ са си върнали изгубени позиции край Авдеевка след успешна контраатака

Окупаторите са извършили неуспешни атаки край Богдановка, Ивановски, Клещеевка и Андреевка

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са атакували позициите на руснаците южно от Степное, близо до Авдеевка, и са си върнали загубените по-рано позиции. Военните на Киев са заели позиции и на остров Белогруди на източното (ляво) крайбрежие на река Днепър Херсонска област, се казва в последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

Генералният щаб на ВСУ съобщи за неуспешни атаки на руснаци край Богдановка, Ивановски, Клещеевка и Андреевка. Също така потвърди, че украинските войски продължават щурмовите операции по южния фланг на Бахмут.

Геолокационни кадри, публикувани на 4 декември, показват руски войски, които предполагаемо напредват близо до водохранилище северно от Авдеевка. Военни кореспонденти от Русия твърдят, че продължават тежки боеве в района на Авдеевския коксохимически завод и в индустриалната зона.

ГЩ на ВСУ съобщи за неуспешни руски настъпателни операции източно от Новокалиново и Новобахмутовка, както и близо до самата Авдеевка, Степное, Северное и Первомайски.

Украинските сили наскоро контраатакуваха близо до Авдеевка и си върнаха загубените позиции. Геолокационни кадри, публикувани на 4 декември, показват как украински войски атакуват руски позиции по линиията южно от Степное.

ГЩ на ВСУ също твърди, че украинските сили са отбили руски атаки край Маринка и Новомихайловка.