Безцелни държавни дарове за Западните покрайнини, а в Троянския манастир ехтят „Камъните падат” за ЧРД

БПЦ отново изостави българите, които са извън пределите на Родината

Димитър Иванов

Отново скандал в традиционното за България вероизповедание – източното православие. Този път, причинено обаче от поредната нескопосана работа на подведомствената пряко на министър-председателя Дирекция “Вероизповедания” в МС, ръководена от един вечен и несменяем пенсионер, предан на старата комунистическа номенклатура.

Дирекцията, без съгласуване със Св. Синод решава да дари храм на българите в Босилеградско, но т.нар. храм е готова конструкция на параклис с размерите на малък микробус, каквито в Гърция се срещат край пътищата. Непълноценността на дарът на обгрижване е нагло поведение, тъй като неприемането му от местния сръбски владика даже обиждало тази нашенска институция. А той си е съвсем неприемлив. Той

не може да бъде пригоден за св. Литургия 

и българите в Западните покрайнини пак няма да могат да се причастяват в  български храм. Срамота! 

carkva-zapadni-pokrainini.png

Такива са действията на правителственото звено, разполагащо с бюджет от около 5 млн. лв. и прокарващо политика в отношенията държава – религиозни институции. Там отсъства и всякаква прозрачност на разходваните публични средства, както и за субсидиите за БПЦ и Главно мюфтийство, като ресурс от държавната хазна възлиза на стойност от още 30 млн. лв.

Докато ръководството на тази Дирекция със състав от повече от 30 години дерибейства и от некадърност съсипва връзките на БПЦ със съседните Православни църкви, което е резултат и от не по-малко некадърното управление и на Синода, то българите в пределите на Санстефанска България 

страдат и са пред пълна катастрофа

Но в страната обвързаностите на расоносците с тази държавна структура, създадена от БКП още в годините на Васил Коларов, подлага на пълен разпад българското православие.

И докато пращаме безцелни дарове в Западните покрайнини, от свои източници Faktor.bg научи, че в злополучния и свръхскандален Троянски манастир на 18-ти ноември се е празнувал рожден ден на тамошния и едновременно с това и Бачковски игумен – Сионий епископ. Този рожден ден на този “духовник” е бил почетен с духова музика, изпълняваща “Камъните падат” и други от този род в новия православен музикален жанр на българските манастири. Безобразното гуляене, съпроводено с духова музика е продължило до сутринта на следващия ден. Така в “света обител” 

Църквата е забавлявала и развличала близо 270 гости, 

настанени по монашескиге килии и в хотелите и къщите за гости в с. Орешак. Пиенето е било на аванта от близка на игумена, търгуваща с алкохол и цигари фирма. А инак в църквите толкова богомолци трудно се събират.

Развращаването на българското духовенство е приключил процес. Сега то ще развращава населението масово. Православната ни църква уби православието в България с некачествени кадри и без морал. Жестоко е и за историята, не защото един персонаж се проваля все повече и повече, въпреки че тенденцията на движение при него е била известна на църковното ръководство още при многобройните оплаквания на родители до Синода срещу него, за което бе отстранен от Семинарията в София, не това че гората на Троянския манастир се изсича поголовно и невъзстановимо, а това, че ефектът се цели да се мултиплицира. Засега в Бачковския манастир. 

Да се готви Рилският

Всичко това се случва под очите на наблюдаващия орган Дирекция “Вероизповедания”, която никога не чува, не вижда и не разбира, защото превръща успешно утопията за народа в маймуна. Структурата, разпределяща парите не следи за съблюдаване на Устава на БПЦ, определящ я в Българската държава, а това й е вменено със Закон. Не да се меси в духовните въпроси, а да изисква изпълнение на основния документ на всяко вероизповедание.

Скоро не само българите от историческите ни територии ще са изоставени от БПЦ, а българите в Отечеството ще са с погнуса!