Суровият и вечно мрачен Даниил щастлив и усмихнат до Митрофанова, скри снимката от църковния сайт

Патриарх Даниил, Н. Пр. г-жа Лхагвасурен Саянаа

Патриарх Даниил, Н. Пр. г-жа Лхагвасурен Саянаа

Монголското посолство осигури вчера легален терен за официална среща на навия патриарх Даниил и руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

На сайта на БПЦ днес се появи информация, от която става ясно, че по покана на Н. Пр. г-жа Лхагвасурен Саянаа, посланик на Монголия у нас, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил присъства на тържествен прием в посолството на страната. Поводът обаче не се уточнява. Светейшият патриарх бил поздравен от Нейно Превъзходителство за неговия избор и интронизация за предстоятел на родната ни Църква. От своя страна патриарх Даниил изтъкнал добрите отношения между България и Монголия и изразил желание за повече съвместни срещи, разговори и инициативи между дипломатическата служба и Българската православна църква. На тържественото събитие присъствахли Н. В. цар Симеон II, множество политици, посланици и общественици. Патриарх Даниил бил придружен от най-верния пазител на руските интереси - Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, се казва в църковмната информация.

Публикувани са и снимка на Даниил с монголския посланик, но няма и дума за срещата на патриарх с Елеонора Митрофанова и специалната фото сесия, която са си направили. Дали Даниил се пази да демонстрира близкия си контакт с Митрофанова или просто  иска да заблуди българите от явните си зависимост от Кремъл, тепърва предстои да разберем.

На сайта Diplomatic LIFE обаче снимките с Митрофанова и усмихнатия патриарх  са публикувани и могат да бъдат видени.  

Прави впечатление, че на снимката с Митрофанова Данил, който винаги изглежда намръщен, суров и необщителен, е широко усмихнат и щастлив от допира, който е установил.
Въпреки че в първите си изявления  новият патриарх се опитва да създава усещането, че търси единение сред клира и вярващите и не е марионетка на Московската патриаршия, действията му скоро ще разбулят фалшивия образ, която пропагандисти се опитват да му наложат.