Църквата се тресе от русофилска поквара, а Симеон раздава кръстове и грамоти на името на руски светец

Симеон Сакскобурготски и митрополит Антоний

Симеон Сакскобурготски и митрополит Антоний

Докато БПЦ се тресе от скандали и обвързаности на родни митрополити с руските тайни служби, Подворието на Москва в София и срещи с българомразката Елеонора Митрофанова, бившият монарх Симеон Сакскобурготски раздава отличия на духовници.

Вчера 18 септември  Негово Величество Цар Симеон II, Велик магистър на Царските ордени е удостоил Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейския митрополит г-н, г-н Антоний с Великия офицерски кръст на Царския орден “Св. Александър” по повод 10 години от каноническия му избор, мисионерската му дейност за българите в диаспора и за особените му заслуги към съхраняването на молитвената и историческа памет на Царската ни династия!

За това съобщава на страницата си във фейсбук директорът на Фонд "Цар Борис III и Царица Йоанна"  - доц. Ивайло Шалафов. Церемонията се е състояла в двореца „Врана“. Офицерският кръст е посветен на спорния светец Св. Александър Невски.
Форумци във фейсбук се шегуват, че родните митрополити, заради путинските си обвързаности заслужават  единствено отличия „Св. Магнитски“.

simeon_antonii_orden.jpg