Водачът на компартията на Русия Генадий Зюганов нарече Христос „първия комунист“

Генадий Зюганов

Генадий Зюганов

В навечерието на изборите за руската Дума лидерът на комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов повтори своето богохулно съждение, че смята Иисус Христос за „първия комунист“. Тази теза, която той многократно е изказвал в миналото, той отново я припомня в интервю за вестник „Комсомолская правда“, съобщава  Credo.Press.

Според лидера на прокремълските комунисти, голяма част от това, което Христос е казал на своите ученици в Проповедта на планината Елеон е почти „идентично“ с това, което е посочено в така наречения „Морален кодекс на строителя на комунизма“. Зюганов посочи още, че лозунгът на комунистите „Който не работи, той не яде“ е написан от Свети Апостол Павел в едно от неговите послания.

Официалната позиция на Московската Патриаршия по въпроса за партийната принадлежност на Христос беше изразена от Вахтанг Кипшидзе, заместник-началник на отдел „Църковни връзки с обществото и медиите“ на Московската Патриаршия.

„Ние не считаме за правилно и подходящо да сравняваме въплътения Бог с каквито и да било политически и икономически учения, включително комунизма“, заяви той.
Думите на руския политик са поредното потвърждение, че в Русия никога е нямало осъзнато чисто християнство и православие, а винаги са били смесвани с мистика, вещарство и откровено богохулство. Как инак да си обясним, че в много руски храмове вече има икони и стенописи на масовия убиец и сатрап Сталин, пред които вярващи се кланят и молят. В същото време Руската църква мълчи по темата, защото Сталин е любимец на Путин.