Янка Такева плаши с масово напускане на учители, родители й искат оставката:

„Няма друга сфера извън училище, където да има такова видеонаблюдение наблюдение”, каза синдикалистката

 Родители на ученици искат оставката на председателя на Съюза на българските учители Янка Такева. Тя заплаши, че учителите ще излязат на протест и няма да влязат в училищата и детските градини 40 дни. Такева обвинява родителите, че записват учителите с бръмбари.

"Недопустимо е да ни плаши така", категорични са те.  Някои дори я обвиняват, че е един от виновниците за проблемите на образователната система.

"Тя е на този пост от 20 години и е несмеяема. Лидер на учителите трябва да бъде модерен и млад човек, а не такъв да си показва луксозните дрехи, прически и почивки пред медиите като нея", коментират те

"Камерите в училищата създават доносници, против видеонаблюдението съм. Не е това начинът да се решат проблемите, поставянето на записващи устройства във вещи на децата не може да бъде прието.Така се създават доносници, утре те могат да напишат донос и срещу родителите си Има достатъчно контролни органи-и в регионалните звена на просветата, и в общините, и в самото училище или детска градина, те трябва да се използват. А като цяло ,в една детска градина винаги е шумно",  каза по рано днес в студиото на Нова телевизия Янка Такева.
„ Няма друга сфера извън училище, където да има такова наблюдение”, каза още синдикалистката.
Според нея, не е възможно учител или директор да не обърне внимание на жалби или оплаквания на родители. „Ако си нямаме доверие с родителите, ще напуснем масово работа и нека те да дойдат да ги обучават”, заплаши Такева. Тя съобщи, че в началото на учебната година е имало 300 свободни места за учители в детски градини и още повече при помощния персонал.