Йордан Цонев: Това правителство е вредно - с действията си засилва антиевропейските и антинатовски настроения в страната

ИТН не е проект на ДПС, Трифонов печелеше време, за да се създаде "Продължаваме промяната"

Йордан Цонев

Йордан Цонев

Това правителство е много опасно – засилва антиевропейските и антинатовски настроения на България, то помага на Путин…Защото народът  започва да смята, че ЕС и НАТО са виновни за войната в Украйна, а това става с грешки в решенията на управлението. Това коментира в студиото на Нова ТВ депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Ние няма да влизаме в коалиция, която има различна от проевропейската и пронатовска позиция. Кой ще стои на първия ред на ДПС – решават избирателите. В Европа знаят всичко за казуса Пеевска – американският съд ще каже дали е виновен или не. Партньорите ни  знаят за нашата евроатлантическа позиция, посочи още политикът.  

Цонев бе категоричен, че ДПС по никакъв начин не стои зад проекта на Слави Трифонов - ИТН.

Когато започнат да губят властта определени кръгове, започват да тиражират тезата, че Слави Трифонов е проект на ДПС. Ако беше така – ние нямаше да позволим това, което става, да не се случи. Трифонов и формацията му играха за време, те планираха съставянето на кабинет на ПП. Тази игра – третите избори през ноември, беше против интересите на страната, аргументира се той.

Цонев изтъкна, че ДПС иска да няма хаос в управлението, какъвто има, няма координация между министрите.

Как при липса на ясни стратегии за преодоляване на кризата ще управляват държавата. Нещо повече, те усилват кризите. Нека народът да каже дали това управление е добро или вредно, заяви Цонев, с което даде да се разбере, че това трябва да стане на нови избори.