Йорданка Фандъкова: Ограничаваме презастрояването с увеличаване на отстоянията

Целите са ясни – въвеждане на ред в строителството, защита на зелените площи

Йпрданка Фандъкова, снимка: Фейсбук

Йпрданка Фандъкова, снимка: Фейсбук

"Ограничаваме презастрояването с увеличаване на отстоянията между сградите при ново строителство и започваме промяна на Общия устройствен план на София от следващата година". Това заяви с архитекти и инженери, заедно с арх. Ивайло Петков, който е част от гражданската квота в екипа от общински съветници, кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова.

"Преди 3 години по моя инициатива започнахме проекта Визия за София. Бяха проведени стотици срещи с експерти, граждани и неправителствени организации, събрани са големи бази данни, които да послужат за промяна на Общия устройствен план и да дадат посоката на развитие на града. Целите са ясни – въвеждане на ред в строителството, защита на зелените площи и съхраняване на културно-историческото наследство", каза още Фандъкова. 

"През 2018 г. с главния архитект на София арх. Здравков успяхме да защитим ограничаване на височините на сградите в София. Сега сме готови да продължим с по-големи отстояния при ново строителство в жилищните комплекси, по-голям брой паркоместа и задължителен процент за озеленяване. Продължавам да настоявам да бъде въведен краен срок за реституционните процедури и нулев коефициент на интензивност за сградите-които са паметници на културата. Това е още един начин да ги защитим от недобросъвестни действия" заяви Йорданка Фандъкова.