Йотова гневна на медиите: Със самоубилия се не сме точно брат и сестра

Нона Йотова

Нона Йотова

Депутатката от БСП Нона Йотова се разгневи на информациите, които се появиха по повод самоубийството на нейния полубрат. В пост във Фейсбук тя уточнява, че това е синът на баща ѝ от първия му брат, но не можело да се каже точно, че са били брат и сестра.

"Появиха се публикации за трагичната кончина на сина на баща ми от първия му брак. Научих от медиите. Съжалявам за причините, довели до решението му да сложи край на живота си - тежко заболяване. Обаждат ми се приятели, разтревожени от новината и заглавията, че става дума за мой брат. Това създава погрешно впечатление. Не сме се виждали и не сме поддържали никакви отношения. В този смисъл, не сме точно брат и сестра. И по много други причини. Да почива в мир!", пише в социалната мрежа актрисата.

Половинката на Йотова Богомил Бонев е коментирал публикацията ѝ в същия тон. "За мъртвите или добро, или нищо. За този нищо добро не мога да кажа. И съболезнования за неговото семейство! Дано един ден разберат, че смъртта не е повод да си правят селски пиар с името на известна личност. Иначе никой няма да им знае името. Защото е ясно кой селяк е пуснал инфото на скапаната медия за името на Нона", пише бившият вътрешен министър.