Юристът на "Шейново": Все още никой не може да каже как и кога е станала размяната на бебетата

Към момента на болницата не са наложени наказателни постановления от "Медицински надзор"

Досъдебното производство по случая с разменените бебета, родени в столичната АГ болница "Шейново" продължава. Към момента никой не може да каже как и кога е станала размяната на бебетата. Това заяви пред БНТ юристът на лечебното заведение Вили Костадинова.

"Може да се спекулира с всяка възможност, но нека изчакаме и видим какво ще каже разследването. Трябва да се провери всяка една версия и възможност, но така или иначе, категорично, според мен, няма някой, който да може да каже как и кога е станала размяната на бебетата. Към настоящия момент все още тече досъдебно производство как е станала тази размяна. Още повече, че в болницата има много стриктни правила, които се спазват. Ние категорично не можем да твърдим, че размяната е станала в болница "Шейново", заяви Костадинова.

Към момента на болницата не са наложени наказателни постановления от страна на изпълнителна агенция "Медицински надзор", каза още тя.

В лечебното заведение все още не е постъпил вторият иск за обезщетение. Има постъпила само претенция от едното от семействата, които настояват за компенсация за нанесени щети в общ размер от 300 000 лв, разпределени в различни части между членовете на семейството на бебето - двамата родители, по-голямата сестричка и дядото.

Вили Костадинова допусна, че скоро в лечебното заведение ще се получи и втория иск, след като той бъде администриран от съда.