За втори път ФБ блокира страница на Атлантическия съвет – заради публикация за закриване на руския център

Цензурата работи – в полза на Кремъл

Администраторите на Фейсбук за втори път блокираха страницата на Атлантическия съвет на България заради публикация, насочена срещу хибридните тактики на Кремъл.

Този път поводът е споделенапетиция, с която се иска закриването на руския културен център в София, изполван от Русия за прокарване на пропагандандното влияние и дезинформацията, генерирана от Москва. 

В центъра се организират включително дейности и събития, при които под прицела на руската пропаганда са български деца и младежи.  

„Третират ни като "опасни индивиди и организации", казват от АСБ, като съобщават, че заради проруските администратори в българоезичния сегмент на Фейсбук се налага да бъде саздадена трета страница на организацията:

„Скъпи приятели,
Дойде времето да създадем нова, трета поред страница на организацията ни, заради цензурата на руските модератори на българското съдържание на Фейсбук. Първата ни страница с над 10000 автентични последователи беше унищожена в края на август 2022 г. От три месеца и втората ни страница е подложена на модераторски произвол и в резултат на това е с тежки рестрикции. Третират ни като "опасни индивиди и организации". Днес отново свалиха съдържание от същата страница - споделихме петиция, която призовава за закриване на Русский дом в София, известен и като Руски културно-информационен център. Защото искаме да бъде закрит този филиал на руските тайни служби. Очакваме съвсем скоро и създадената през август 2022 г. наша втора страница да изчезне, както стана с първата.

Затова направихме тази, нова страница. https://www.facebook.com/profile.php?id=61553718892828...

Правим го за вас и за всички нормални хора, които се противопоставят на руската хибридна агресия срещу България!

Това, което правим дава резултати, благодарение на всички вас!

Продължаваме напред!“