Забраниха македонските знамена за Суперкупата на Европа

Целта на УЕФА е да се избегнат провокации на стадион "Филип II

Двубоят за Суперкупата на Европа между "Реал" (Мадрид) и "Манчестър юнайтед" в Скопие ще премине без македонски знамена по трибуните, съобщи skopjeinfo.mk. Европейската футболна асоциация (УЕФА) е разрешила да бъдат използвани само знамената на двата отбора и на страните, които представляват - Испания и Англия.

Мачът между победителя в Шампионската лига и носителя на Лига Европа ще се играе на националния стадион "Филип II" в Скопие във вторник от 21.45 ч. В България срещата ще бъде излъчена от BTV Action.

Основната причина за забраната на други знамена е желанието на УЕФА да предотврати евентуални провокации и напрежение сред феновете. По време на самия двубой ще бъдат конфискувани и такива знамена, които пречат на видимостта на зрителите и телевизионното предаване.

"Знамената не трябва да бъдат по-широки от един метър и по-дълги от 2,5 метра. В противен случай те ще бъдат конфискувани. Освен това се забранява използването на знамена със съдържание, което застрашава обществената сигурност, представляващи нечия позиция или има обидно и/или дискриминационно послание", се казва в съобщението на Македонската футболна федерация.