Забраниха публично погребение на убит запалянко заради страховита ултрас групировка

Апелативният съд отхвърли жалба на семейството на запалянко на римския "Лацио", чието публично погребение бе забранено от шефа на столичната полиция "от съображения за реда и сигурността". Това разкри съпругата на Фабрицио Пишители, известен сред агитката с прякора "Диаболик", който бе убит преди няколко дни.
 
"Обявявам, че цялото семейство на Фабрицио утре (13 август) няма да се яви на погребението му", заяви пред агенция АНСА съпругата му Рита Кораца. Тя призова всички, които "му желаеха доброто и искаха да се сбогуват за последно с него, да не идват утре в гробището "Фламинио", само така можем да възстановим справедливостта и да се обединим в болката".
 
Римските власти се опасяват, че погребението на Диаболик може да събере най-опасните ултраси от агитката на "Лацио", които да предизвикат безредици и сблъсъци със съпернически агитки на "Рома" в столицата. Пейката, на която бе открит убит Фабрицио Пишители в парка "Акуедоти", бе покрита с цветя и шалове на страховитата ултрас групировка "Irriducibili Lazio" на любимия "Лацио".