Задържаха заподозряна за убийството на децата си американка, опитала да метне полицията по холивудски

Майка от Колорадо, заподозряна в убийството на две от децата си и опит да отнеме живота на трето, е арестувана в Обединеното кралство, съобщава местната полиция, цитираната от CNN. Властите издадоха заповед за арест на Кимбърли Синглър по обвинения в убийство и опит за убийство, след като 7-годишният й син и 9-годишната й дъщеря бяха открити мъртви в дома им, а 11-годишната им сестра е изпратена в болница.

Синглер е арестувана без да оказва съпротива на неидентифицирано място в Обединеното кралство, съобщава полицейското управление в Колорадо Спрингс. „Детективите от отдела за убийства на полицейското управление продължават да работят в тясно сътрудничество с множество правоприлагащи агенции в провеждането на текущото разследване“, се казва в съобщението. Отделът съобщава, че повече информация за ареста ще бъде публикувана на пресконференция на по-късна дата. Полицията първоначално реагира в дома на Синглър на 19 декември, след като получи обаждане на 911 за кражба с взлом. Когато служителите на реда пристигнали, открили 7-годишния ѝ син и 9-годишната ѝ дъщеря мъртви. Те са открили Синглер и нейната оцеляла 11-годишна дъщеря, които са откарани в болница.

Първоначално Синглер е смятана за жертва въз основа на първоначалния доклад за кражба с взлом, но става заподозряна в хода на разследването. Първоначално тя съдейства на полицията, но след това спира и прекратява всякакви връзки с органите на реда, които опитват да се свържат с нея. „Докато не получихме вероятна причина, не успяхме да я задържим“, каза по-рано пред CNN Ира Кронин, служител по обществена информация в полицейското управление на Колорадо Спрингс. 11-годишната й дъщеря беше изписана от болницата няколко дни след инцидента и се възстановява от нараняванията. Синглер е изправена пред четири обвинения за убийство от първа степен и две обвинения за опит за убийство. Обвиненията за всяко предполагаемо престъпление бяха удвоени поради това, че децата са на възраст под 12 години.

превод: Faktor.bg