Задържаният за двойното убийство в София не осъзнавал какво е извършил

Драгомир Драгомиров бил спокоен човек, а не сприхав и избухлив, за да решава по този начин проблемите си, твърди адвокатът му

Драгомир Драгомиров бил спокоен човек, а не сприхав и избухлив, за да решава по този начин проблемите си, твърди адвокатът му
Задържаният за двойното убийство в четвъртък в столичния квартал "Витоша" никога не е използвал личното си оръжие в разрез с правилата. След кървавата драма той не осъзнавал какво е извършил. Това стана ясно от думите на неговия Ася Манджукова.
 
Вчера 57-годишният строителен предприемач Драгомир Драгомиров уби на място инвеститорите, с които работел - Вячеслав Коев и Стойка Мишева, и рани тежко сина на починалата жена. Финансови неуредици са в основата на стрелбата. Това е една от версиите, по която работи полицията. Те предполагат, че инвеститорите са му дължали пари за извършените дейности. Цитираната сума е за над 100 000 лева.
 
"В четвъртък за много кратко успяхме да разговаряме с Драгомир. Той не беше в състояние да разговаря въобще. Той не беше на себе си, не можеше да обясни какво, защо и как се е случило. Видимо беше в шок и не разбираше какво става", обясни адвокат Манджукова в ефира на Нова ТВ.

"Доколкото разговарях с негови приятели и близки, не е имало нищо в поведението му, което да подсказва подобен развой на събитията. Драгомир е бил спокоен човек, не е сприхав, не е избухлив, няма навик да решава проблемите си по този начин", подчерта тя.

"Драгомир е семеен. Има четири деца, две от които са в неговото домакинство, едното е малолетно. Става дума за човек, за когото властите са преценили, че е надежден и способен да носи оръжие. Той никога не е използвал личното си оръжие в разрез с правилата", коментира адвокатът.
 
"До момента на привличането му като обвиняем, той не знаеше какво е направил. В един момент той ни попита как са хората, ние не му казахме, че знаем как са. Аз не съм сигурна, че той съзнава какви са последиците от това, което се е случило", заяви още защитникът му.