Загиналите моряци на "Посейдон" предотвратили катастрофа от глобален мащаб

Все повече доказателства сочат, че предполагаемият пожар, който взе живота на 14 подводничари, е 100 мегатонно ядрено торпедо

снимка: rusmonitor.com

снимка: rusmonitor.com

Мнозина са забелязали странността на тази трагична история с руската подводница "Посейдон", пише rusmonitor.com. На първо място, става дума за присъствието на необичайно голям брой високопоставени военноморски офицери, включително двама руски герои (нещо, което не се вписва много убедително в историята за изследване на континенталния шелф с подводно превозно средство със забавното име "Лошарик"). Но вече излизат много други факти, които почти недвусмислено потвърждават единствената правдоподобна версия: подводницата, в която загинаха по време на тестовете на "Посейдон" 14 подводничари, е мултиметаново ядрено торпедо за далечни разстояния. Между другото, което е важно - "Посейдон" е от същия тип подводница като АПЛ "Подмосковье" и "Белгород", които бяха описани в медиите като носители на "Лошарик".

Съдете сами - кореспондентът на "Open Media", който присъства на погребението на загиналите в Баренцово море подводничари, каза, че високопоставен военнослужещ, който говорил по време на траурната церемония, казал, че моряците са предотвратили катастрофа от глобален мащаб.

„С цената на живота си те спасиха живота на другарите си, не позволявайки да се случи планетарна катастрофа“, казал военнослужещият. И въпреки че той не предоставил конкретни подробности за инцидента, най-вероятно става въпрос за тестове на "Посейдон". В края на краищата, само преди няколко седмици, президентът на Руската федерация се похвали, че тестовете приключват. Очевидно по време на тестовете нещо се е объркало, в резултат на което загинаха 14 подводничари.

Превод:Faktor.bg