Заплашили депутатка от БСП с есемес след въпрос за областния управител на Хасково

Минко Ангелов определи питането на Нитова за "пасквил, съшит с бели конци"

Смиляна Нитова, снимка: БГНЕС

Смиляна Нитова, снимка: БГНЕС

Депутатът от "БСП за България" Смиляна Нитова е получила заплашителни есемеси след въпрос от парламентарния контрол към служебния премиер за областния управител на Хасково. Това обяви заместник-председателят на групата Иван Ченчев от парламентарната трибуна, предаде "Дарик".

Ченчев показа заплашителни есемеси до нея след след вчерашния въпрос на Нитова към министър-председателя относно действията на областен управител. Той посочи, че есемесът е дълъг и завършва така - "ще ви помогна на следващи избори да нямате депутат от еди-кой си МИР (многомандатен избирателен район)". Вчера можете да проверите в стенограмата за кой областен управител става дума - областният управител на Хасково, уточни той. 

Тук не става дума за кохорти, г-н президент, тук става дума за народни представители, коментира Иван Ченчев и апелира да се вземат мерки такова нещо повече да не се случва. "Виждаме какво е кадруването на служебното правителство, но БСП няма да допусне което и да е длъжностно лице в държавата да си позволява да заплашва народни представители, както от групата на БСП, така ще бъдем солидарни с всеки един от вас, който задава въпрос, върши си работата като народен представител и се случва това, което се случва", заяви той. По думите му, това е сериозен въпрос, който би трябвало да скандализира всички депутати и да реагират остро. 

Вчера в рамките на парламентарния контрол Смиляна Нитова (БСП) попита какви действия ще предприеме служебното правителство след оповестена в медиите информация за контрабанден внос от Турция, в който е замесено името на областния управител на Хасково. При наличието на най-малко съмнение по отношение на действията на областния управител на Хасково, той ще бъде освободен, заяви в отговор служебният премиер Гълъб Донев. 

Морално и почтено е да си депозирам оставката като областен управител, докато приключат проверките на отговорните институции, въпреки това, че изнесената информация е пасквил, съшит с бели конци, и опит за омаскаряване с цел дискредитирането ми като борец за законност и справедливост, написа в профила си във Фейсбук областният управител на Хасково Минко Ангелов.