Зеленски благодари на Конгреса: Решение, което запазва правилния ход на историята

"Благодаря, Америка!“

Володимир Зеленски, снимка: архив

Володимир Зеленски, снимка: архив

Президентът на  Украйна Володимир Зеленски благодари на американските законодатели от Камарата на представителите за приемането на законопроекта, предвиждащ отделянето на помощ за Украйна в размер на близо 61 милиарда долара.

"Благодарен съм на Камарата на представителите на  САЩ, на двете партии и лично на председателя Майк Джонсън за решението, което запазва правилния ход на историята. Демокрацията и свободата винаги ще имат значение за света и никога няма да бъдат победени докато Америка помага те да бъдат защитени." – написа украинският президент в  платформата Х.

„Жизненоважният американски законопроект за помощта, който днес беше приет от Камарата на представителите, ще предотврати разрастването на войната и ще спаси хиляди и хиляди животи, и ще помогне на нашите две нации да станат по-силни. Справедливият мир и сигурността може да бъдат постигнати само чрез сила.“ – казва още той.   

„Надяваме се законопроектите да бъдат подкрепени от Сената и да бъдат изпратени на президента Байдън. Благодаря, Америка!“ – завършва Володимир Зеленски.

Превод Faktor.bg