Зеленски инспектира отбранителни линии близо до границата с Русия

Той отбелязва, че по границата има постоянен руски терор

Снимка: скрийншот - Фейсбук, Володимир Зеленски

Снимка: скрийншот - Фейсбук, Володимир Зеленски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски днес посети новоизградените отбранителни линии в Сумска област, която граничи с Русия.

„Продължава изграждането на укрепления в Сумска област. Огледах окопи, землянки, огневи и командни наблюдателни пунктове. Укрепваме защитата си, благодарен съм на всички, които участват в това усилие.“ – пише Зеленски в профила си във Фейсбук.

Той отбелязва, че по границата има постоянен руски терор.

„Непрекъснати обстрели, въздушни удари, противодействие на диверсионни групи на противника. Благодарен съм на всички войници, на всички командири и на Въоръжените сили, и на войниците от Граничната служба, и на нашата полиция, на Националната гвардия, на Службата за сигурност на Украйна - на всички участващи, на всички защитници.“  - посочва украинският президент.

„Украйна може да бъде силна. Всеки ден трябва да добавяме увереност у нашата стана, у нашия народ. И моля ви, винаги бъдете благодарни на тези, които поддържат нормалния живот в нашата държава, във всички наши общности. Благодаря ви, област Суми! Слава на Украйна!“ – заключава Зеленски.

Днес той посети и ранени украински войници, които лекуват травмите си, и отправи благодарности към медицинските екипи.

Превод Faktor.bg