Зеленски: Очаквам "добри новини" от нашите партньори

Той настоява светът да обяви официално Русия за терористична държава

Володимир Зеленски

Володимир Зеленски

Президентът Владимир Зеленски очаква "добри новини" от партньорите по отношение на осигуряването на всичко необходимо за защитата на Украйна срещу агресора Русия  още през следващата седмица.

„Ежедневно работим за укрепване на нашата отбрана. На първо място, това е доставката на оръжие. Все по-близо сме до факта, че нашата армия ще надделее над нашествениците и технологично, и по отношение на ударната сила“, казва украинският президент.

„Разбира се, много зависи от партньорите. От тяхната готовност да предоставят на Украйна всичко необходимо за защита на свободата. И очаквам добри новини за това още следващата седмица“, допълва Зеленски.

За пореден път украинският президент призова света официално да признае Русия като терористична държава и държава спонсор на тероризма.

„Това просто е вярно. Това е честно и отразява ежедневната реалност, която окупаторите създадоха в Украйна и която реално искат да я пренесат и по-нататък в Европа. И това трябва да бъде законово фиксирано", подчерта Володимир Зеленски.