Зеленски: Тръмп не разбира, че Путин няма да спре, защото никога не е воювал срещу него

Бившият

Володимир Зеленски

Володимир Зеленски

Бившият американски президент Доналд Тръмп не разбира целите, преследвани от руския лидер Владимир Путин, защото никога не е воювал с Русия. Това казва украинският президент Володимир Зеленски в интервю за Си Ен Ен, предаде агенция Укринформ.

Зеленски заявява, че "не може да разбере как Доналд Тръмп може да бъде на страната на Путин" и подчерта, че "това не е за вярване".

"Мисля, че Доналд Тръмп не познава Путин. Знам, че се е срещал с него ..., но никога не е воювал срещу него. Американската армия никога не е воювала с руската. Никога. Аз по-добре го разбирам. И не мисля, че той (Тръмп) разбира, че Путин никога няма да спре", добавя Зеленски.

Помолен да коментира изказването на американския сенатор Джей Ди Ванс, че изходът от войната няма да се промени, дори ако Украйна да получи обещаните от САЩ парите, Зеленски посочва, че американският законодател "не разбира какво става в Украйна".

"За да разбере какво се случва у нас, трябва да дойде на фронтовата линия и да види какво става ... без тази подкрепа. И тогава той ще разбере, че милиони хора ще загинат", подчертава украинският президент.

"Той, разбира се, не го проумява, но да не дава Господ да имате война на ваша територия", обобщава на финала ни интервюто Володимир Зеленски.