Време за подготовка: 10 минути
Време за изпълнение: 40 минути
Брой порции: 2
Необходими продукти:
1 глава лук
1-2 моркова
1 стрък целина
1 с.л. олио
сол
1 шепа фиде
магданоз
Начин на приготвяне:
Лукът, морковът и целината се нарязват на дребно.
Добавят се солта, олиото и се залива с вода.
Супата се слага да заври и след 15 минути се прибавя фидето.
Доварява се за още 10-тина минути.
При сервиране се поръсва с магданоз.
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.