17 Февруари, 2025

Бяла риба с кашкавал на фурна

Бяла риба с кашкавал на фурна

Необходими продукти:

1 кг филе от бяла риба /или пангасиус/

3 - 4 бр. домати

100 г гъби печурки /за предпочитане средно големи/

150 -200  г кашкавал

3-4 с.л. олио и бучка масло

сол 

бял пипер

розмарин за предпочитане

Начин на приготвяне:

Рибата се осолява за няколко часа, подправя се с бял пипер и се нарежда в намаслена тавичка. На всяко парченце се редят резени домат и гъби. Долива се малко вода и се пече  на 200 С. Преди да се извади от фурната се поръсва всяко филе с рендосания кашкавал и се добавя розмарина, като се оставя още 10 минути, докато се разтопи кашкавала.

Ястието се сервира върху листо от маруля в голяма плоска чиния. Поднася се с чаша бяло или червено вино - по ваш вкус. 

Сподели:
Три вариации на паста със скариди в чеснов сос

Три вариации на паста със скариди в чеснов сос

Това ястие е едновременно изискано, питателно и вкусно, но и лесно за приготвяне, което го прави чудесен избор както за бърза вечеря, така и за романтична среща

"Lapas Grelhadas" от слънчева Мадейра

"Lapas Grelhadas" от слънчева Мадейра

Предястието е не просто необичайно и вкусно, но и изключително атрактивно за очите, защото по традиция се поднася в мидени черупки, в комбинация с препечен хляб и леко газирана пончá (Poncha) – местен коктейл с мед, лимон и местна ракия

Празнично меню: Вкусна магия за неповторими моменти

Празнично меню: Вкусна магия за неповторими моменти

Открийте специалното меню, което съчетава класически вкусове с модерни акценти, превръщайки всяка трапеза в истинско гурме изживяване. Насладете се на свежа салата със синьо сирене, хрупкави хапки със сьомга и ароматни дробени от младо телешко в гювече. Балансирани, ароматни и с интересна комбинация от вкусове, тези рецепти ще впечатлят вашите гости!