5 Декември, 2025

Бяла риба с кашкавал на фурна

Бяла риба с кашкавал на фурна

Необходими продукти:

1 кг филе от бяла риба /или пангасиус/

3 - 4 бр. домати

100 г гъби печурки /за предпочитане средно големи/

150 -200  г кашкавал

3-4 с.л. олио и бучка масло

сол 

бял пипер

розмарин за предпочитане

Начин на приготвяне:

Рибата се осолява за няколко часа, подправя се с бял пипер и се нарежда в намаслена тавичка. На всяко парченце се редят резени домат и гъби. Долива се малко вода и се пече  на 200 С. Преди да се извади от фурната се поръсва всяко филе с рендосания кашкавал и се добавя розмарина, като се оставя още 10 минути, докато се разтопи кашкавала.

Ястието се сервира върху листо от маруля в голяма плоска чиния. Поднася се с чаша бяло или червено вино - по ваш вкус. 

Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.