Необходими съставки:
кисело мляко - 1 чаена чаша
хлебна сода - 1 чаена лъжица
яйца - 1 брой
сирене - 1 чаена чаша натрошено
краве масло - 30 грама
брашно - 3 чаени чаши
сол - 1 чаена лъжица
Рецептата:
Рецептата за тези малки вкусни хлебчета е изключително лесна и отнема много малко време. Можете да се обърнете към Добруджанките във всеки момент, в който искате да зарадвате домашните с нещо вкусно за закуска. Друг голям плюс на малките хлебчета е, че не е необходимо да подготвяте специални продукти, всичко необходимо за реализирането ѝ присъства непрекъснато във вашата кухня.
Първата стъпка от рецептата за хлебчета със сирене е гасенето на содата. В купа изсипвате киселото мляко, като към него прибавяте содата, разбърквате и изчаквате да шупне. След това към млякото добавяте солта, яйцето и сиренето и отново разбърквате добре.
Към получената смес малко по малко добавяте пресято брашно (около 2-3 чаени чаши, а може и малко повече) и замесвате до получаване на меко тесто. Тестото разделяте на топчета и в средата на всяко топче слагате по малко парченце масло.
Получените топчета нареждате в намазнена тава или върху хартия за печене. Печете Добруджанките в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 20 минути, докато придобият апетитен златист цвят. Преди да извадите ароматните хлебчета от фурната по желание може да ги поръсите с настърган кашкавал.
Хлебчета със сирене
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене