5 Декември, 2025

Добруджанки

Добруджанки

Хлебчета със сирене

Необходими съставки:

кисело мляко - 1 чаена чаша
хлебна сода - 1 чаена лъжица
яйца - 1 брой
сирене - 1 чаена чаша натрошено
краве масло - 30 грама
брашно - 3 чаени чаши
сол - 1 чаена лъжица

Рецептата:

Рецептата за тези малки вкусни хлебчета е изключително лесна и отнема много малко време. Можете да се обърнете към Добруджанките във всеки момент, в който искате да зарадвате домашните с нещо вкусно за закуска. Друг голям плюс на малките хлебчета е, че не е необходимо да подготвяте специални продукти, всичко необходимо за реализирането ѝ присъства непрекъснато във вашата кухня.

Първата стъпка от рецептата за хлебчета със сирене е гасенето на содата. В купа изсипвате киселото мляко, като към него прибавяте содата, разбърквате и изчаквате да шупне. След това към млякото добавяте солта, яйцето и сиренето и отново разбърквате добре.

Към получената смес малко по малко добавяте пресято брашно (около 2-3 чаени чаши, а може и малко повече) и замесвате до получаване на меко тесто. Тестото разделяте на топчета и в средата на всяко топче слагате по малко парченце масло.
Получените топчета нареждате в намазнена тава или върху хартия за печене. Печете Добруджанките в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 20 минути, докато придобият апетитен златист цвят. Преди да извадите ароматните хлебчета от фурната по желание може да ги поръсите с настърган кашкавал.

supichka.com

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза