Нужни продукти за една доза:
500 мл течна пълномаслена сметана
2 яйца
Две ванилии
Мед на вкус
Oтделяме яйчните жълтъци в съд, подходящ за бъркане чрез метода на прехвърляне между двете половинки на черупката.
Добавяме сметаната.
Добавяме мед на вкус.
Не забравяме да добавим ванилия.
Разбъркваме добре. За улеснение използваме пасатор.
Замразяваме сместа във фризер.
Полезни съвети:
– След замразяване сладостта на сладоледа се усеща по-слабо.
– За да не се получават ледени парченца, е нужно неколкократно хубаво разбъркване по време на замразяване.
– Не консумирайте големи количества наведнъж.
С какво този сладолед е по-добър от купения :
Просто не съдържа:
– консерванти
– захар
– нишесте
– сухо мляко
– транс мазнини
- и е невероятно вкусен!
Как можете да направите различни вкусове:
– Какао – като просто добавите какао
– Шоколад – като добавите малка доза от домашния шоколад
– Лимон – настъргвате кората от 2 -3 лимона
Не съдържа консерванти, захар, нишесте, сухо мляко, транс мазнини - и е невероятно вкусен!
Фактор Фактор
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.